Blog

20 July 2017

De misdaadmeter van Nederland  is weer uit! “Nou én”, zult u zeggen. Die uitslag is toch al jaren hetzelfde. Iedereen kan wel raden dat in de top vijf Amsterdam, Rotterdam en Den Haag staan? Ieder jaar aangevuld met twee andere steden waaronder dit jaar Eindhoven en Maastricht.  Maar hoe komt zo’n ranglijst dan tot stand? Men kijkt naar het aantal aangiftes op basis van o.a. woninginbraak, diefstal uit auto’s, bedreiging, mishandeling, straatroof en moord. Bovendien wegen zwaardere misdrijven  zwaarder mee dan lichtere delicten. Het zijn in ieder geval nu niet echt gezellige items om tijdens een verjaardag van je schoonzus op tafel te gooien. Toch?

Maar waar het raden van de meest “onveilige” gemeenten in Nederland betrekkelijk makkelijk is, wordt dat lastiger voor de meest “veilige” gemeenten van Nederland. Al snel wordt aan Oost-Groningen gedacht, maar niets is minder waar. Bij de nuchtere Noord-Nederlanders is het dit jaar ook geen pais en vree. Nee, de veiligste gemeenten dit jaar zijn in willekeurige volgorde: Dalfsen, Zuidhorn – toch nog ergens in Groningen waar je veilig op het terras kan zitten- Strijen, Tubbergen en op de eerste plek………………. Woudrichem!

Jawel, de woonplaats van onze eigen accountmanager is dit jaar de veiligste gemeente van Nederland. Ondanks dat het Benno zijn standplaats is…  De Gevangenpoort in Woudrichem zit al jaren niet meer vol met onverlaten die het daglicht niet kunnen verdragen, maar is een gerenommeerd restaurant. Eieren halen doe je hier nog bij de boer die er niet is. En dan laat je gewoon geld achter. Niks op de pof! Dokter Tinus is niet voor niets in deze vestingstad gaan wonen.

De laatste ramkraak werd gerealiseerd door een man die drie frikandellen tegelijk naar binnen wist te werken. De mensen zijn vriendelijk en er wordt ieder jaar het Wereldkampioenschap visbakken gehouden. Maar dat geheel terzijde. In Woerkum – zoals het in de volksmond  heet – wordt de politie niet gebeld. Ik vermoed zelfs dat ze nog een veldwachter hebben. In ieder geval een mooie prestatie van het Brabantse stadje. Nu is zo’n poll net een visafslag; het blijft een momentopname en volgend jaar kan dat zomaar anders zijn.

Dit in tegenstelling tot GM Lighting. Bij ons kunt u al jaren terecht voor een veilig en betrouwbaar advies op maat. En dat al jaren lang. Wij zijn het Woudrichem van de verlichtingsbranche.  Dus nemen wij geen genoegen met een plaats in de veiligste top vijf. Nee hoor, wij gaan altijd voor nummer één voor onze partners en opdrachtgevers en geven ons daar 200% voor. Wij worden beoordeeld op creativiteit, kwaliteit, flexibiliteit en kennis van onze mooie materie licht. Daar zullen we ons altijd voor in blijven zetten. Nu en in de toekomst.  Voor degene die ons niet kennen zou ik zeggen: “Try us!”